ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Naturterapi

Kære du, der læser denne mail.

Da jeg sidste år skulle planlægge næste års ture til Grækenland, fik jeg inspiration til at vi bl.a. skulle lave naturterapi på kurset i juni. Men hvad går det ud på?

Naturterapi er meget mere end at gå en tur i naturen og nyde de dejlige omgivelser. Naturterapi er en form for psykoterapi i samspil med naturen. Samtidig er det en fordybelse i naturen og en forbinden sig med naturen. I naturterapi får vi viden om os selv og en spejling af os selv fra naturen. Vi lærer at bruge vores opmærksomhed og sanser og vi lærer noget om vores problemstillinger, vores ressourcer og vores vej i livet ved at lade naturen ’tale’ til os. Ved hjælp af nogle spørgsmål og små opgaver får vi nye indsigter, og vi tager imod naturens vejledning og iboende healende kraft.

Naturen kan bl.a. lære os at være nysgerrige som små børn igen, at undres og at tage imod. I naturen behøver vi ikke præstere eller gøre en masse, vi kan blot VÆRE – være til stede og være os selv. Naturen har ingen meninger om os, er ikke dømmende. Den er der blot i al sin mangfoldighed og sin stille eller storslåede skønhed. Gennem den kan vi få forståelse og accept af vores egen mangfoldighed og unikke væsen. Det giver ro til at mærke os selv, vores krop, følelser og sjæl og vores dybere lyster og behov.
I naturen får vi hjælp til at acceptere os selv, som vi er, får kreativ inspiration og kontakt med noget, der er større end os selv.

Har jeg nu taget en uddannelse som naturterapeut? Nej, men jeg er uddannet psykoterapeut og coach med bl.a. gestalt- og kropsterapi, jungiansk drømmeanalyse, kunstterapi og option-dialoger (en speciel form for coaching med total accept, og hvor du er eksperten på dig selv). Så jeg har mange års egen terapi og terapeutisk erfaring i bagagen. Og så har jeg hele mit liv elsket naturen og har brugt den som samtalepartner og ven – både når jeg var glad, og når jeg havde det svært. Så jeg har fået inspiration og healing i lange baner fra den gave naturen er i vores liv.

Det er noget af alt dette, jeg gerne vil give videre til dig på kurset d. 11.-18. juni i Grækenland, hvis det har din interesse.

Foruden naturterapien med spørgsmål, små opgaver, meditationer, mindfulness, vandreture i naturen, opsamling i gruppen og eventuel feedback fra nattens drømme, er der også god tid til de livgivende Qigong øvelser ved havet om morgenen og andre steder i naturen, samt strandture, hyggeligt samvær og dejlig mad.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Se mere her
– og ring eller skriv, hvis du har spørgsmål eller andet på hjertet.
Mange varme hilsner
Anne-Grete