ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Livskunst

Livskunst, hvad er det ?

Et godt liv er ikke noget, andre kan give os. Det er noget, vi selv må sørge for. For det er dig, der skal leve dit liv.
Og andre skal leve deres liv.

Men hvor godt kan du holde ud at have det?
Har du nogensinde tænkt over, at du måske selv sætter nogle grænser for, hvor godt dit liv skal være? Det kan foregå på mange måder.
Måske synes du ikke selv, du er et enestående og værdifuldt menneske. Andre har måske fortalt dig, du ikke er det, og du har troet på dem. Eller du har på andre måder haft en oplevelse af ikke at være værdifuld.

Men vi er alle enestående og værdifulde på hver vores måde. Vi har alle noget at bidrage med og noget at lære her i livet. Hvad er det, du skal bidrage med, og hvad skal du lære?

Det ser ud til, at vi i høj grad tiltrækker det, vi har brug for. Så vi kan bidrage med det, vi er gode til, og lære det, vi behøver. Så hvordan ser dit liv rent faktisk ud?

Det er ofte nemmere at lære af vores liv, når vi begynder at se alt, hvad der sker i livet som muligheder og gaver frem for problemer og ulykker.

Hvis vi ser på dét, vi er tilbøjelige til at kritisere eller rose andre for, er der som reglen også noget at lære om os selv – vores skyggesider og vores skjulte ressourcer.

Jo mere vi accepterer og integrerer de fortrængte sider i os selv, og jo mere vi tager ansvar for vores liv, jo helere, friere og gladere bliver vi.

Vi kan gøre meget selv, men til tider kan det være nyttigt at få hjælp fra andre i vores lære- og udviklingsproces. Jeg arbejder selv som underviser, vejleder og terapeut, – og hvis du synes, du kan bruge nogle af de ting, jeg kan bidrage med, så ring og få en aftale eller se mine aktiviteter i kalenderen.