ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Oplev skønheden på Madeira og i dig selv

Ring og hør nærmere om næste tur

 

Om stedet og kurset

Madeira er en grøn bjergrig oase i Atlanterhavet med frodig vegetation og behageligt subtropisk klima (dagstemperaturer mellem 18 og 24 grader året rundt). Vi bor på sydkysten lige ud til havet i udkanten af hovedbyen Funchal med den flotteste udsigt.

Lige ved siden af hotellet ligger en forunderlig have med snoede stier, hemmelighedsfulde kroge, udsigt over havet og et væld af forskellige træer, buske og blomster. Her vil vi dyrke mindfulness, tage nuet, naturen og skønheden ind og også få kontakt med naturen og skønheden i os selv.

På kurset vil vi desuden tage på forskellige udflugter, vandre i stilhed, arbejde med meditation, mindfulness, drømme, skyggesider, udforsknings-dialoger, Option-procesen og forskellige øvelser bl.a. med fokus på at opleve skønheden i omgivelserne og i os selv. Vi vil udforske vores unike kvaliteter og værdier, så vi kan blive bevidste om dem og lade dem udfolde sig i vores liv, frem for at forsøge at ligne andre og tilpasse os deres værdier. Det øger selvværd og selvtillid, så vi kan hvile i os selv.

Madeira hører til Portugal, og befolkningen på denne skønne ø er venlig, hjælpsom og med en dejlig humor. Øen ligger lidt nord for De Kanariske øer udfor det nordlige Afrika. Madeira er et af de ældste turistmål i Europa – og forståeligt nok. Der er hverken for varmt eller for koldt året rundt. Tidligere var det især velhavende englændere, der kom til Madeira, men en  ny lufthavn har gjort øen tilgængelig for charterfly, og det har givet nogle mere rimelige priser på både fly og hoteller.

 

Om kursuslederen

Anne-Grete Hav Hermansen er uddannet psykoterapeut og coach med bl.a. gestalt- og kropsterapi, jungiansk drømmeanalyse, kunstterapi og Option-dialoger fra USA.

Anne-Grete har været kursusleder siden 1980. Hun er stifter af Alfa-Omega Instituttet, en skole i livskunst for krop, sind og ånd i København. Hun arbejder til daglig med coaching, individuel- og parterapi, foredrag og kurser. Hun har desuden haft en 2½ årig uddannelse til life-coach fra 1998 til 2017. Hun har lavet kursus-rejser til Grækenland i 16 år, og har også tidligere lavet rejser til Indien. Nu er Madeira kommet med som en ny destination.

 


Om fly og ophold

Vi rejser med Spies og bor på et nyrestaureret lejlighedshotel med etværelses lejligheder med soveafdeling, stue, bad og toilet, køkken og stor balkon. Hotellet ligger ½ times gang fra centrum af Funchal. Man kan gå på fortorv langs vandet eller vejen. Der holder også bus og taxa lige udenfor hotellet. Overfor hotellet er et center med et velassorteret supermarked, hvor de også har økologiske varer. Så man kan enten selv lave mad, eller spise på en af de nærliggende restauranter eller cafeer, eller på hotellets restaurant eller poolcafé..

Prisen for fly, hotel og transfer er fra 5.199 kr. (Tillæg for eneværelse og havudsigt. Ring og hør nærmere.)

 

Kursusprisen er 3.200 kr. inkl. kursusmateriale, ekskl. måltider og lokal transport. (Beregn 45 euro for levada-vandretur og heldagstur med bus og guide, og lidt ekstra til lokal bus eller taxa.)

 


Program for ugen

Mandag er der afgang fra København kl. 8 og ankomst til hotellet ca. kl. 12 (lokal tid). Herefter kan du spise frokost, slappe af ved poolen eller i jaccusien med udsigt over havet, eller andet du har lyst til.

Kl. 15 mødes vi i en lille pavilion ud til havet, og efter en introduktion til kurset og ugen går vi en aftentur langs vandet med solnedgang og meditation ved havet. Fælles middag på en lille restaurant nær hotellet, for de der har lyst.


Tirsdag
formiddag kan du følge din egen rytme.

Kl. 13 tager vi ind til en park med gamle træer, orkideer og andre blomster, hvor vi mediterer og spiser medbragt mad. Derefter er der mulighed for at besøge et historisk museum, og kl. 15 besøger vi et meget spændende Clarissa kloster. Her bliver vi vist rundt og kan meditere i den smukke tilhørende kirke med en helt speciel energi.

Derefter går vi ned gennem byen til den gamle bydel i Funchal. Undervejs besøger vi bl.a. et marked med usædvanlige frugter, grønt og blomster. Herefter er der mulighed for at tage med en svævebane hen over byen eller besøge en gammel borg ved havet. Der er også mulighed for at spise middag i den gamle bydel.


Onsdag kl. 10-13
mødes vi i den smukke have til meditation og mindfulness. Vi ser desuden på nattens drømme (eller andre drømme I har med) og laver øvelser og udforsknings-dialoger bl.a. med henblik på at finde dine kerneværdier og unikke kvaliteter, samt begrænsende overbevisninger, der ikke tjener dig længere.

Kl. 15-17 går vi i stilhed langs havet til en lille by med et fiskerleje. Vi stopper undervejs og mediterer ved vandet. Vi ser os lidt omkring i den lille by, inden der er fælles middag på en restaurant ved havnen. Derefter bliver vi kørt tilbage.


Torsdag
er vi på en heldagstur med bus og guide til Vestmadeira. Vi lærer en del om Madeira og stopper nogle gange undervejs og nyder den flotte udsigt og bjergene. I en lille by på nordkysten er der en længere pause til frokost og evt. et bad i en naturlig pool med havvand.


Fredag
er helt til jeres egen disposition – til afslapning ved hotellet, gåture, udforskning af Funchal, besøg i den botaniske have eller andet I har lyst til.


Lørdag kl. 10-13
fortsætter vi med gruppemøde i haven.

Kl. 14.30 tager vi på vandretur langs en levada (en af de mange gamle vandingskanaler) og nyder den smukke natur i bjergene. Vi bliver kørt til og fra levadaen og har en guide med, der giver mange spændende oplysninger.


Søndag kl. 10-13
gruppemøde i haven. Eftermiddagen er til egen disposition. Fælles afskedsmiddag på en lille restaurant nær hotellet.


Mandag
hjemrejse. Forventet ankomst i København 18.50


Ret til ændringer forbeholdes.

Alle kan være med uanset kondition. Max 15 deltagere, så vent ikke for længe.

 

Tilmelding

1. Du ringer til Anne-Grete og hører, om der er plads på kurset og snakker om, hvordan du gerne vil bo:
Tlf. 39 63 68 54 (fastnet).

2. Du betaler hele kursusbeløbet på 3.200kr. (med mindre andet aftales) til Anne-Grete Hav Hermansen, Alfa-Omega Instituttet, Forårsvej 16, 2920 Charlottenlund, på konto 1471 – 12 42 91 42 i Danske Bank.

Når pengene er modtaget, er din plads endeligt reserveret.

3. Når Anne-Grete har reserveret fly og ophold hos Spies, får du en bekræftelse og opkrævning af depositum på mail (1.400 kr. – plus 235 kr. hvis du ønsker afbestillingsforsikring – tjek om du allerede har forsikring.) Du kan betale over nettet, i banken eller med dankort på tlf. 70 10 15 10 (til Spies). Hvis du ikke har mail, får du det tilsendt med posten.

4. Senest 2 måneder før afrejsen betales restbeløbet for fly og ophold til rejseselskabet. Du får billetten tilsendt på mail og skal selv printe den ud (eller du kan få den med posten).

Inden rejsen får du et brev med flere praktiske detaljer samt forskellige artikler.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe på tlf. 39 63 68 54 (mobil 40 10 37 54) eller skrive til ag@hav-hermansen.dk