ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Foredrag

Oversigt over foredrag ved Anne-Grete Hav Hermansen (cand.mag., psykoterapeut og life-coach)

Anne-Grete Hav Hermansen er en værdsat foredragsholder og underviser både herhjemme og i udlandet. Hun er stifter af Alfa-Omega Instituttet, en skole i livskunst, i København, og i 1998 startede hun en 2 1/2 årig uddannelse til Life-coach (vejleder i livskunst).

Se kalender for tid og sted på aktuelle foredrag. Ønsker du at booke et foredrag, så ring for nærmere aftale.

Udtalelser fra deltagere:

Hej Anne-Grete.

Mange tak for et rigtigt dejligt foredrag i går. Jeg synes, du er en fantastisk formidler.
Du kan holde en hel sal fast – stærkt.

Mange hilsner
Lillian Beck

***

Kære Anne-Grete.

Jeg har lige lyst til at sige mange tak for dit foredrag. Det var meget tankevækkende og inspirerende.
Så nu har jeg fået gjort nogle ting, som jeg længe har haft lyst til, men ikke har prioriteret og turde gøre før. 🙂 Tak!

Mange hilsner
Louise

***

Kære Anne-Grete Hav Hermansen,

1000-vis af tak for i går! Det var en meget inspirerende og opløftende aften i dit selskab : )

Rigtig mange hilsner,
Charlotte Roberg

PS: Jeg nyder virkelig din bog!!

***

dsc_0259

Alle foredragene tilpasses naturligvis til den gruppe tilhørere, der er til stede.

 

Hvad er du værd?

Hvis du tror, du er alene om at have problemer med selvværdet, tager du fejl. Lavt selvværd er nærmest en folkesygdom. Når vi slås med usikkerhed, angst, stress, depression, spiseforstyrrelser, overvægt, ensomhed, mobning, konflikter med andre, livskriser og meget andet, handler det næsten altid i bund og grund om selvværdet. De andre problemer er blot en følge af et skadet selvværd, og de fleste af dine genvordigheder bliver langt lettere at håndtere og løse, når du får styrket dit selvværd.

Din egen værdsættelse af dig selv afspejler sig i omgivelsernes værdsættelse og behandling af dig. Selvværd, selvrespekt og respekt fra andre følges ad. Jo mere du holder af dig selv, jo mere har du også at give til andre. Og kærlighed til dig selv er ikke det samme som egoisme.

Til foredraget får du indsigt i, hvad et dårligt selvværd kan skyldes, og hvorfor det er så udbredt et problem. Vi vil også se på forskellen på selvværd og selvtillid, hvordan de påvirker hinanden, og hvordan du kan forbedre begge dele. Du får bl.a. nogle redskaber, så du helt konkret kan arbejde på at styrke dit selvværd nu og her.

***

Bliv leder i dit eget liv.

Find ind til din kerne af kraft, glæde og kærlighed.

En kerne vi alle har, men som vi ofte kommer til at glemme og svigte. Hvorfor? En af de ting vi lærer tidligt i livet er, at vores velbefindende er afhængig af andre mennesker. Og det er sandt, så længe vi er helt små og vitterlig er afhængige. Problemet er, at vi nemt tager denne erfaring med os ud i livet, og så fortsat tror, at vores velbefindende afhænger af andre. Men det gør den ikke.

Et godt liv er ikke noget, andre kan give os. Det er noget, vi selv må sørge for. For det er dig, der skal leve dit liv. Og andre skal leve deres liv. Vi kan være til hjælp og glæde for hinanden i en vis udstrækning, men hvordan vi vælger at betragte og reagere på livets tilskikkelser / udfordringer / gaver er op til os selv. At se dette og begynde at leve efter det er et vigtigt element i kunsten at få et godt liv.

Kom og få inspiration til at slippe afhængighed og offerroller, og få øje på gamle beslutninger, overbevisninger og andre overlevelses-strategier fra barndommen, som måske ikke tjener dig længere.

Lær at blive din egen ekspert, og at behandle dig selv og andre med accept, respekt og kærlighed.

***

Det gode parforhold.

Hvad er det, der karakteriserer et godt parforhold? Og hvordan kan du være med til at skabe det i dit nuværende eller fremtidige parforhold?

Et godt parforhold kommer ikke af sig selv, men det behøver heller ikke at være en kamp. Det kan faktisk være både sjovt og udbytterigt at lære nogle tricks og færdselsregler, der kan være en hjælp til at få det gode parforhold, vi dybest set alle ønsker.

Til foredraget trækker jeg både på mange års erfaring som psykoterapeut, coach og parterapeut og på mine personlige erfaringer fra parforhold.

Kom og få inspiration til et rigtig godt parforhold.

*** 

Lær at sige fra – uden at blive uvenner.

Mange mennesker undlader at sige fra, fordi de er bange for, hvordan det vil blive modtaget. Sådan har jeg også selv haft det. Men jeg har lært, at det er muligt at sige fra på måder, så jeg kan blive hørt uden at blive uvenner. Og det vil jeg gerne give videre til dig.

I alle situationer, hvor vi føler, at vores grænser bliver overskredet, eller vi er uenige i en beslutning eller af andre årsager har lyst til at markere, hvor vi står, har vi et valg. Vi kan vælge at give udtryk for vores holdning, eller vi kan lade være. I visse situationer kan det være fint nok at undlade at sige noget. Men hvis vi gang på gang undlader at ytre os og stå op for os selv, går det ud over vores selvrespekt og dermed vores selvværd. Og desuden vil det påvirke den respekt, vi møder fra andre. Det kan både påvirke vores arbejdsrelationer, vores parforhold, forældrerrolle, venskaber og relationer til andre i det hele taget. Så der er gode grunde til at lære at sige fra på en konstruktiv måde.

***

Kunsten at ændre andre – og dig selv.

Hvor tit har vi ikke lige haft lyst til at lave lidt om på andre – eller måske endda meget? Det kunne jo være rart hvis den og den var lidt mere forstående eller lydhør, betænksom, positiv, glad, rolig, humoristisk, kærlig, accepterende, gavmild ….. Eller lidt mindre dominerende, egoistisk, selvoptaget, tilbageholdende, fordømmende, larmende, bekymret ….. osv. Fx vores partner, vores børn, vores forældre eller svigerforældre, søskende, kollegaer, naboer, venner eller andre.

Og hvad med os selv? De fleste af os har forsøgt os med ændringens kunst (eller blot drømt om det), men de positive resultater udebliver ofte. Hvorfor? Og kunne det mon gøres på en bedre måde?

Kom og få inspiration til kunsten at ændre både andre og dig selv på en let og smertefri måde.

***

Få mere glæde i livet.

Et spændende, udfordrende og livsbekræftende foredrag, der vender op og ned på mange af vores vante forestillinger.

Foredraget tager udgangspunkt i Option-processen fra U.S.A., og det er inspireret af et længere ophold på The Option Institute hos Barry og Samahria Kaufman. De er kendt i store dele af verden for deres epokegørende arbejde med deres tidligere autistiske søn – og med mange andre såkaldt håbløse tilfælde. Bogen “Son-rise” om arbejdet med deres søn er også filmatiseret og har været vist i dansk TV.

De er også kendt for deres bøger og kurser for almindelige mennesker om at vælge glæden og få et godt liv.

Barry Kaufmans bog “Lykken er et valg” er også udkommet på dansk på Borgens Forlag.

Option betyder valgmulighed, for i realiteten kan vi altid vælge, hvordan vi vil reagerer, når vi kender de overbevisninger og holdninger, vi reagerer ud fra. Option-dialogen er et redskab i denne proces.

Med Option-dialogen har vi mulighed for at få fat i og ændre gamle ubevidste overbevisninger, som styrer vores følelsesmæssige reaktioner, vores kropslige reaktioner og vores handlinger.

Har du lyst til at få mere glæde i dit liv, så kom og få inspiration denne aften.

***

7 genveje til glæden.

Et livsbekræftende og inspirerende foredrag, der kan bringe glæden ind i dit liv, hurtigere end du tror.

Vi oplever ofte at følelsen af glæde skyldes ydre ting i livet – som solskin, en lønforhøjelse, andre mennesker osv. Men vi har en kilde af glæde indeni, og når vi får kontakt med den, er glædesfølelsen der uanset de ydre omstændigheder. Lær om de 7 genveje ind til denne glæde.

Dette er det andet foredrag om Option-processen fra USA, som Anne-Grete Hav Hermansen holder.

Det er ingen forudsætning at have været til det første foredrag. Kom og få inspiration til at få mere glæde i dit liv.

***

Træd ud af din historie – og find dit indre lys.

Din historie afhænger ikke kun af arv og miljø, dit horoskop og andet, du har med dig. Dine personlige erfaringer, forestillinger, overbevisninger og valg – også nu og her som voksen – spiller ligeledes en rolle.

Uanset hvordan din historie er, kan det være nyttigt at rydde op i den og træde ud af den. Det kan gøres på flere måder.

Ud fra mine erfaringer – fra mig selv og andre – er en kombination af terapi og spiritualitet en god måde at komme videre på – finde dit indre lys, heale dit selvværd, hvile i dig selv og få kontakt med den indre kerne af glæde og kærlighed.

***

Nærdødsoplevelser og andre spirituelle oplevelser.

Der eksisterer efterhånden tusindvis af beretninger om nærdødsoplevelser på tværs af trosretninger, kulturer og personlig baggrund. Nogle af dem er udkommet som bøger, andre er formidlet på andre måder og bl.a. indsamlet af et forskningsinstitut i USA. Beretningerne indeholder både meget personlige oplevelser og mange fællestræk. Det vil vi se nærmere på.

Jeg har ikke selv haft en nærdødsoplevelse, men jeg har haft flere andre spirituelle oplevelser, som har givet mig nogle indsigter i den åndelige verden og et nyt syn på livet og døden, og hvorfor vi er her. Dem formidler jeg også gerne videre.

Kom og få inspiration og et nyt perspektiv på dit liv.

***

“Har du tid et øjeblik?”
– om begrebet og fænomenet tid.

Tid er et spændende fænomen, og der findes mange forskellige betragtninger og erfaringer omkring tid. Tiden har ikke altid været sådan, som vi kender den i dag. Men hvad er tid egentlig for noget? Og hvorfor opleves tiden nogle gange meget lang og andre gange alt for kort? Hvordan påvirker tiden dit liv? Og hvordan kan du påvirke tiden? Styrer du din tid? Eller styrer tiden dig?
Til foredraget vil vi se nærmere på fænomenet tid – ud fra et historisk, et videnskabeligt, et filosofisk og et spirituelt perspektiv, samt ud fra vores oplevelse af tiden i hverdagen. Lær at udvide tiden og få inspiration til et liv med mere tid, glæde og velvære.

***

Husk at leve før du dør.
Lev dit liv fuldt ud, før det er for sent.

Mange mennesker, der får at vide, at de har en alvorlig sygdom, og at de måske kun har kort tid tilbage at leve i, vågner op som af en Tornerosedrøm. Og pludselig beslutter de at virkeliggøre drømme, at nyde livet, at sige nej, at gøre det de virkelig har lyst til nu og her, frem for at blive ved med at udsætte det eller helt opgive det. Men hvorfor vente til vi bliver syge eller der sker andre drastiske ting i vores liv, med at gøre det der føles godt og rigtigt for os.

Foredraget vil komme nærmere ind på, hvordan vi konkret kan skabe forandringer i vores liv her og nu, så vi kan leve fuldt ud og få et liv fyldt med glæde, kærlighed, velvære og hvad vi ellers dybest set ønsker.

Det er aldrig for sent at få et godt liv. Men jo før vi starter, jo længere bliver det.

***

Slip stress og uro – og få fred i sind og krop.
Hvorfor leve med stress og uro når det er muligt at slippe det?

Stress og uro er en stadig mere dominerende faktor i de flestes liv i dag – både for børn og voksne, unge og ældre. Men vi behøver ikke at affinde os med dette, for det kan ændres.

Stress er mange ting. Det er ikke blot at have travlt, at have for lidt tid og for meget at lave. Følelser som angst, ensomhed, mindreværd, vrede, sorg, bekymring, utilfredshed og utilstrækkelighed er også stressende.

Stress påvirker hele vores system. Det gør os anspændte følelsesmæssigt og anspændte i kroppen, og det kan på længere sigt føre til forskellige fysiske skavanker og lidelser, lige fra spændte muskler til mavesår og hjertestop. Stress påvirker også hele vores immunsystem. Endvidere begrænser stress og uro vores handlefrihed i livet.

Foredraget vil komme nærmere ind på årsagerne til stress og uro, og det vil omhandle forskellige redskaber, øvelser og andre måder, hvormed vi kan få mere fred i sind og krop – med inspiration fra både Øst og Vest.

***

Udbrændthed og arbejdsglæde.

De fleste har prøvet at miste arbejdsglæden i kortere eller længere tid. En del har også oplevet at føle sig udbrændte på deres arbejde. Men hvad er det, der er afgørende for vores arbejdsglæde? Og hvad er det, der sker, når vi føler os udbrændte?

Der kan være mange forskellige årsager til manglende arbejdsglæde og udbrændthed. Det vil vi se nærmere på til foredraget. Når det sker, er det under alle omstændigheder en god idé at stoppe op og se på, hvordan vi bruger os selv, vores tid og vores liv. Til foredraget vil du få inspiration til at få mere arbejdsglæde nu og her og til at komme ud af eventuel udbrændthed.

***

Få et godt parforhold.
Hvorfor leve med et halvgodt parforhold når det er muligt at få et, der er rigtig godt?

Knirker dit parforhold, er det i opløsning eller ønsker du blot at forebygge at dit nuværende eller kommende parforhold glider ned ad bakke og eventuelt går i stykker? – Så er der inspiration at hente denne aften.

Med udgangspunkt i “Option-processen” fra USA og i foredragsholderens mangeårige erfaringer som terapeut og privatperson vil tilhørerne få indsigt i de mekanismer, der – ofte ubevidst – virker destruktivt i parforhold. – Samt de ting der virker befordrende og konstruktivt både i parforhold og i vores forhold til andre mennesker i det hele taget. Det giver mulighed for at gøre ting anderledes fremover.

“Option” betyder valgmulighed og er udtryk for, at vi altid har et valg. Men ofte vælger vi ubevidst, især når vi reagerer følelsesmæssigt. Option-processen er baseret på accept og kærlighed og bevidste valg, og på at det er vores tanker og overbevisninger, der styrer vores følelsesmæssige reaktioner, som igen styrer vores handlinger. Et spændende, udfordrende og livsbekræftende foredrag, der vender op og ned på mange af vores vante forestillinger.

***

Ryd op i dit liv.

Når vi har været væk fra de vante omgivelser et stykke tide, er det gerne lettere at se behovet for oprydning både i vores fysiske omgivelser, i skabe, skuffer og bunker, og også i den måde vi har indrettet os på – i vores bolig, men også i livet i det hele taget. Det kan være en oprydning i vores relationer, fx antallet af relationer eller måden vi er sammen med andre på. Det kan også være en oprydning i gamle vaner og mønstre, eller en mere dybtgående indre oprydning i vores måder at tænke og reagere på. Men hvordan får vi lavet den letteste og bedste oprydning, uanset hvor vi ønsker den? Og hvordan kommer vi i gang? Det vil vi se nærmere på til foredraget.

***

Uro, angst og depression.

Som følge af den nuværende samfundsudvikling er der en tilbøjelighed til, at vi mister kontakten med vores indre natur og kerne. Det får flere og flere til at opleve forskellige grader af uro, angst og depression. Nogle vælger at tage medicin, men der er også andre veje til et liv med indre ro, balance og glæde. Genkender du følelsen af uro, angst eller depression fra dig selv eller nogen, du kender, så få inspiration til at komme videre og finde tilbage til dig selv igen.

***

“Simple living” – næring til sjælen.

Vi lever et liv fyldt med materielle ting, informationer, tilbud og valgmuligheder. Hele tiden skal vi forholde os til nogen eller noget, deltage i noget, være aktive, udadvendte og forbrugende. Det kan være både anstrengende og stressende. Og hvor bliver vi selv af i alt dette? Hvornår har du sidst foretaget dig noget, der virkelig føltes meningsfuldt og tilfredsstillende – og gav næring dybt ind i sjælen? Og hvad skal der til for at få denne følelse noget oftere?
Få inspiration og hjælp til at starte en ydre og indre oprydning, og til at få en dybere kontakt med dig selv og dine behov. Så der kan blive plads til dig, og det du virkelig ønsker her i livet. Og så du kan få kontakt med din kreativitet og inspiration, og springe ud af sengen fyldt med glæde og energi.
Et mere enkelt og glædesfyldt liv kan laves på mange forskellige måder. Det vigtige er at finde ud af, hvad der fungerer for dig, og hvad der er vigtigst for dig.

***

Find din passion og dit livs formål.

Hvad elsker du at lave? Og hvad prioriterer du i dit liv?

Er der et sammenfald, eller har livet ført dig i andre retninger?

Når vi går tur i skoven, kan vi vælge mellem forskellige retninger og stier – det samme gælder i livet. Men hvordan finder vi ud af hvilken vej, der er den bedste for os hver især? Og hvordan får vi passion og glæde ind i livet?

Til foredraget vil du få inspiration og redskaber til at blive opmærksom på dine bevidste og ubevidste prioriteringer og valg i livet. Samt til at finde din passion, dit livs formål og din livsglæde.

***

Giv ikke din kraft væk til andre.
Lær at hvile i din kerne af styrke, glæde og kærlighed.

Det kan lade sig gøre, – uanset, hvem du er sammen med, og hvad der sker. De fleste mennesker er imidlertid ikke ordentlig i kontakt med deres egen kraft og styrke, og giver den alt for let væk til andre.

Men hvorfor ? Og hvad er det. der sker, når vi giver afkald på vores kraft ? F.eks. når vi lader andres fordømmende meninger eller kontrollerende adfærd tappe vores energi. Eller når vi bliver bange. – Det er noget af det vi vil se nærmere på til foredraget.

Når vi tør eje vores kraft og styrke, får vi også mere frihed og glæde i livet. Men hvordan kan vi komme til at hvile mere i vores kerne af styrke, glæde og kærlighed? Og ikke sælge ud af os selv ?

Kom og få inspiration til at turde være dig selv, og til at få et mere helt og glædesfyldt liv, med en friere og mere ukompliceret kontakt med andre mennesker.

***

Den indre dommer.

Den indre dommer er den indre stemme, der dukker op og kommenterer og bedømmer alt, hvad vi foretager os. Jo mere vi fordømmer os selv, jo mere fordømmer vi også andre, og omvendt. Dermed gør vi livet unødigt surt og tungt både for os selv og andre. Den indre dommer har også direkte forbindelse med vores oplevelse af selvværd og selvtillid.
Du vil få lejlighed til at møde din indre dommer og begynde at give slip på den. Det giver mere energi, frihed, glæde og kærlighed i dit liv.
Weekenden indeholder både oplæg, kreative processer, drømme, visualisering og udforsknings-dialoger. (Disse giver mulighed for at se på ubevidste motiver og overbevisninger, som styrer dine følelsesmæssige reaktioner og handlinger).

***

Bevidste valg.

Vi vælger hele tiden – små og større valg – også når vi reagerer og handler på bestemte måder. Men langt de fleste valg foregår ubevidst. Ved at blive mere bevidst om vores valg, og hvorfor vi vælger som vi gør, kan vi nemmere skabe positive oplevelser for os selv og føle glæde i livet – hver dag.
“Option” betyder valgmulighed, og Option-dialogerne er et effektivt redskab til at udforske vores ubevidste reaktioner. Til foredraget arbejder vi også med at være ordentligt til stede i nuet og blive bedre til at mærke, hvad vi har lyst til. Det gør det lettere at vælge bevidst.

***

Dans med din skygge.
– og bliv i stand til at ændre både dig selv og dine omgivelser.

Til foredraget vil du høre nærmere om, hvordan skyggen opstår, hvordan vi får øje på den, og hvordan vi kan arbejde med skyggesiderne (både de sider vi fordømmer og vores skjulte ressourcer) på en konstruktiv og let måde – til gavn for både os selv og vores omgivelser. Der vil være oplæg, øvelser og konkret personligt arbejde, så du får indsigter og kan mærke forandringer med det samme.
Læs artiklen: “Dans med din skygge”

***

Humor, smil og latter & lær selskabslege.
Foredrag og praktiske øvelser.

Ved du hvorfor engle kan flyve? – Fordi de tager sig selv let.

Vi er ofte tilbøjelige til at være alt for selvhøjtidelige og alvorlige i vores liv, så vi gør det unødigt tungt og besværligt. Når vi bringer mere humor ind i livet, bliver alting lettere. Selv svære situationer kan vendes med humor, f.eks. konflikter mellem forældre og børn, ægtefæller og andre. Kom og få inspiration til denne kunst.

Humor, smil og latter er fantastisk livgivende. Det påvirker os ikke blot psykisk, det har også vist sig at have en positiv og helbredende indflydelse på vores krop. Så der er mange gode grunde til at fremkalde mere smil og latter. (Kender du en god historie eller vittighed, så tag den endelig med).

Efter foredraget og en pause fortsættes aftenen med gennemgang, demonstration og mulighed for afprøvning af forskellige selskabslege. Selskabslege er en århundreder gammel tradition i situationer, hvor mennesker er samlet til festligt samvær. De bryder isen, giver os mulighed for at slippe latteren løs og komme tættere på hinanden. Her får du mulighed for selv at bruge lattermusklerne og for at lære nogle selskabslege til næste fødselsdagsfest eller anden selskabelig sammenkomst. Hør også om latterklubberne i Danmark.

***

Kunsten at have det godt med andre mennesker.

I vores arbejdssituation og uddannelsesforløb og i vores liv i øvrigt er vi for det meste sammen med andre mennesker. Men det forløber ikke altid gnidningsfrit. Nogle gange føles det måske blot lidt anspændt, andre gange kan der være store uoverskuelige konflikter.

Men hvad er det, der sker, når vi løber ind i problemer med andre mennesker, eller når vi ikke føler glæde og velvære ved at være sammen med bestemte mennesker ?

Mange forskellige forhold kan gøre sig gældende, hvoraf de fleste som oftest er ubevidste.

Foredraget vil komme nærmere ind på disse forhold, og det vil give nogle redskaber til at forbedre forholdet til andre mennesker.

***

Kunsten at være forældre.

Et udfordrende og inspirerende foredrag om at være forældre og om at være med børn på en måde, så vi støtter dem i at forblive glade, kærlige, selvstændige mennesker med følelsen af selvværd, selvtillid, selvrespekt, respekt for andre, glæde ved livet osv.

Ved at se nærmere på de måder vi som voksne er tilbøjelige til at være med og reagere på børn på, kan vi dels lære meget om os selv, og om hvordan vi som børn blev mødt af omverden. Dels kan vi få indblik i, hvad det rent faktisk er, vi kommer til at formidle videre til vores børn – eller andre børn vi er sammen med – uanset vores gode hensigter.

Vi gør alle altid vores bedste – ud fra vores aktuelle overbevisninger og holdninger. Men måske ønsker du at komme videre? Bedsteforældre og andre, der har med børn at gøre, kan også hente megen inspiration og indsigter i foredraget.

***

Taler du “girafsprog”?
– kommunikation fra hjertet

De fleste af os lærer “ulvesprog” i vores opvækst. En kommunikationsform baseret på analyser, meninger og fordømmelser. Girafsprog er kommunikation fra hjertet. En direkte og respektfuld form for kommunikation, udviklet af amerikaneren Marshall Rosenberg, som i dag bruges både på skoler og arbejdspladser, i internationale konflikter og i familier. Med girafsprog kan vi få kontakt og nå hinanden, frem for at skabe afstand og konflikter, når vi giver udtryk for vores ønsker. Til foredraget vil du lære principperne i “girafsprog”, så du selv kan fortsætte din sprogtræning.

***

Bodymind – du er, hvad du tænker.

Et spændende foredrag om krop, sind og sundhed både udfra moderne forskning og gammel viden.

Alt, hvad vi tænker, påvirker både vores følelsesmæssige reaktioner og vores omgivelser – samt vores kropslige reaktioner, helt ned på celleplan. Nyere forskning har vist, at tanker skaber molekyler, og at hver eneste tanke registreres i alle kroppens celler, endda samtidig. Det har også vist sig, at alle celler i hele vores immunsystem er “tænkende” celler ligesom hjernecellerne.

Hvilken indflydelse dette og meget mere har på vores sundhedstilstand, vores psykiske balance og almene velbefindende, vil vi se nærmere på denne aften. Vi vil også se på, hvad der er karakteristisk for folk, der har det godt og aldrig eller sjældent er syge.

***

Hvad du ønsker, skal du få.

Nu hvor det er ved at være tid for juleønsker og nytårsforsæt, er det værd at se på, hvordan vi kan få vores ønsker opfyldt.

Men hvorfor er nogle mennesker i stand til at få alt, hvad de ønsker i livet, mens det for andre mennesker ser ud til aldrig at lykkes ? Hvad er hemmeligheden ?

Er det nødvendigt at tro på julemanden, på Gud, på hvid magi, på tyngdekraften, på sig selv eller hvad ?

Hvad er det, du ønsker i dit liv? Og hvad gør du med dine ønsker?

Hvad er dine erfaringer med at få dine ønsker opfyldt ? Og hvad kan du gøre for i højere grad at få det, du ønsker ?

Hvad siger moderne forskning og gammel visdom om dette kontroversielle emne ?

Kom og få nye indsigter og inspiration denne aften til at få det, som du vil have det i dit liv.

***

Med intuitionen som vejviser.

Vi har alle intuitive fornemmelser, men det er ikke altid, vi er opmærksomme på dem og lytter til dem. Men hvorfor er vi tilbøjelige til at undertrykke eller affeje de intuitive impulser? Og hvordan kan vi blive bedre til at udvikle og bruge vores intuition? Når vi begynder at lytte til intuitionen, får vi vejledning fra en dybere del af os selv, end når vi blot lytter til hovedets fornuftige og rationelle tanker. Intuitionen kan både vise os på rette vej i praktiske hverdagssituationer, som hvis der fx. er noget vi ikke kan finde, og den kan vejlede os i livets store beslutninger. Også indenfor erhvervslivet har man nu fået øjnene op for de ressourcer, der ligger i de intuitive indfald. Til foredraget vil du få inspiration til at inddrage dine intuitive evner mere i dit liv.

***

Lær at spille livets spil.

Har du lagt mærke til, hvordan du reagerer i forskellige situationer? Er du fx. tilbøjelig til at bebrejde dig selv eller andre, når der sker noget i dit liv, som du ikke bryder dig om? Er der bestemte ting, du er bange for eller forsøger at undgå? Er der bestemte situationer, der ser ud til at gentage sig i dit liv? Til foredraget vil vi se på, hvilken indflydelse du selv og dine reaktioner har på den måde, dit liv forløber på. Du vil også få inspiration til at ændre dine reaktioner og dine livsanskuelser, så dit liv bliver lettere, og du i højere grad kan få det du ønsker i livet.

***

Sjælens rejse gennem livet.

Vi udvikler os alle i løbet af livet, men hvor gode er vi til at tage ved lære af vores erfaringer og det, der sker i vores liv? Og hvad er det egentlig vi lærer?

Det ser ud som om vi nogle gange er nødt til at gentage de samme ‘fejl’ eller gamle mønstre et utal af gange, før vi er i stand til at ændre dem. Men er det virkelig nødvendigt? Er der ingen genveje? Og hvordan finder vi ind til vores sande jeg, og tør være os selv – afslappede og ægte – også sammen med andre? Det er nogle af de spørgsmål vil vi se nærmere på til foredraget.

Vi vil også se på livets forskellige faser, og hvordan vi bedst kan udnytte dem.

***

Forstå dine drømme.

Undersøgelser i søvnlaboratorier har vist, at vi alle drømmer flere drømme hver nat, og at drømmene er livsnødvendige for vores psykiske ligevægt og balance. Bliver vi forhindret i at drømme, kommer vi hurtigt på randen af en psykose.

Men udover at sørge for vores psykiske balance og velbefindende, indeholder vores drømme også en guldgrube af informationer om os selv og vores liv. F.eks. hvordan vi bruger os selv, hvilke sider af os selv vi undertrykker, og hvordan vi kan få fat i vores skjulte ressourcer. De giver også kommentarer, til det der sker i vores liv, og helt konkrete anvisninger på, hvad vi kan gøre.

Når vi begynder at lytte til og forstå vores drømme, tager de os endvidere med på en længere rejse væk fra de facader og masker, vi normalt skjuler os bag, og ind til sjælens kerne af dybere følelser, velvære og indsigter: ro, balance, hvilen i os selv, glæde, harmoni, kærlighed og visdom.

Denne aften vil du få inspiration til at huske dine drømme, lytte til dem og lære at forstå deres meddelelser. Så de kan tage dig med på dit livs mest eventyrlige rejse – rejsen i dit eget indre. En rejse, der – ligesom eventyrene – ender med, at prinsen får prinsessen og hele kongeriget. Dvs. at de maskuline og de feminine kvaliteter i os, som vi alle har, bliver forenet og samarbejder på et dybere sjæleligt plan i selvet.

***

Terapi og coaching – med accept, humor og lethed.

Hvordan kan vi udvikle os og komme videre i livet uden at være fordømmende over for os selv og over for andre? Selvudvikling behøver ikke at være tungt og besværligt. Og når vi kan begynde at smile ad vores gamle tilbøjeligheder, går udviklingen samtidig hurtigere. Kom og få inspiration til dette. Vi vil desuden se på forskelle, ligheder og muligheder indenfor terapi og coaching.

***

Hvad er psykoterapi?

I kølvandet på Sigmund Freuds banebrydende arbejde med psykoanalysen er der udviklet mange forskellige former for psykoterapi. Men er der en fællesnævner? Og hvad er essensen i psykoterapi? Hvad er den terapeutiske effekt af psykoterapi, og hvordan virker det helende og udviklende? Hvorved adskiller en uddannet psykoterapeut sig fra en psykiater og en psykolog?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive belyst i foredraget. Desuden vil vi se nærmere på forskellige former for psykoterapi – bl.a. gestaltterapi, transaktionsanalyse, psykodrama, kropterapier, drømmeanalyse og kunstterapi.

***

Kærlighedens mirakler.
(Foredragsrække med 4 eller færre foredrag).

Kærlighed er at slippe alle fordømmelser.
Ægte kærlighed er ikke betinget af udseende, væremåde, præstationer m.m. Men hvordan slipper vi krav og fordømmelser i praksis, hvis vi ønsker det? Hvad forhindrer os i at gøre det? Og hvorfor har vi så travlt med at fordømme os selv og andre?

Betingelsesløs kærlighed åbner nye døre.
– i vort indre og i vores forhold til andre. Det er ikke kun andre, der har glæde at det, når vi tillader os selv at elske uden betingelser. Det er til mindst lige så stor glæde for os selv. Men hvorfor er det så svært? Hvorfor er vi – bevidst eller ubevidst – mere tilbøjelige til at tænke: “Jeg elsker og accepterer dig, hvis …” ? Når vi begynder at slippe betingelserne, vil vi opleve helt nye dybder i kærligheden, – og samlivet i hverdagen vil totalt ændre karakter.

Kærlighed helbreder.
At kærlighed er vigtig i småbørns opvækst er både velkendt og accepteret. Men vi har brug for kærlighed uanset alder. Er der ikke kærlighed i vores liv, bliver vi syge på den ene eller den anden måde. Til gengæld er der også mange eksempler på, at kærlighed kan helbrede stort set alt. Vi har alle adgang til kærlighedens store ressourcer og kan bruge dem både til os selv og andre.

Hvad med kærligheden til dig selv?
At elske dig selv er ikke forbudt. Tværtimod, for kun hvis du er i stand til at værdsætte og holde af dig selv, er du i stand til virkelig at elske andre. Hvordan kan du også forlange, at andre skal elske dig, hvis du ikke selv gør det? Hvorfor er vi så gode til at være fordømmende overfor os selv? Hvorfor bliver kærlighed til os selv ofte stemplet som egoistisk? Og hvad er egoisme egentlig?

– Slip kærligheden til dig selv og andre fri, og oplev et liv fyldt med nye glæder.

***

Konstruktiv reaktion i svære situationer.

De fleste mennesker vil i løbet af livet komme ud for situationer, der af den ene eller anden grund opleves som svære. Det kan være situationer i vores personlige liv, i vores nære miljø eller ude i verden. Denne aften vil vi se nærmere på, hvordan vi spontant reagerer i disse situationer, og på mulighederne for mere konstruktive reaktioner.

***

Gør mindre og opnå mere.

Har du aldrig tid nok? Er du træt af at jage gennem livet? Kæmper du tappert for at få succes eller få dit liv til at hænge sammen? Uanset din konkrete situation vil du have glæde af at lære, hvordan du på meget enkle måder kan gøre mindre og alligevel opnå mere.

***

Accept og kærlighed som helbredende kraft.

(Dette foredrag henvender sig specielt til forældre og personale, der har eller arbejder med autistiske og andre hjerneskadede børn, samt andre børn med specielle behov).

Et spændende og udfordrende foredrag om Option-processen fra USA.

Ægteparret Barry og Samahria Kaufman har nu i over 25 år arbejdet med autistiske og andre hjerneskadede børn og voksne, og med mange andre såkaldt håbløse tilfælde, med meget stor succes. Det startede med deres egen søn, som blev autistisk, og som efter 3 års intensivt arbejde var fuldstændig helbredt.

I dag kommer folk fra hele verden til deres institut – The Option Institute – i USA. De har også udgivet mange bøger og bånd om deres arbejde, bl.a. bogen “Son-rise” om forløbet med deres søn. Den er også filmatiseret og har været vist i dansk TV for nogle år siden.

Anne-Grete Hav Hermansen har deltaget i kurser på The Option Institute. Hun arbejder som underviser, foredragsholder og psykoterapeut her hjemme – bl.a. ud fra Option-processen.

Kom og få ny inspiration til både dig selv og dit barn denne aften.

***

Foredragsrække: Bring glæden ind i dit liv.

• “Taknemmelighed, tilgivelse og visualisering.”
• “Du kan vælge at være glad – i enhver situation.”
• “Kunsten at have det godt med andre mennesker.”
• “Humor, smil og latter.”

(De 3 sidste foredrag i denne række er omtalt ovenfor.)

***

Foredragsrække: Lær dig selv at kende.
Om forskellige former for terapi, selvudvikling og selvindsigt, der kan være givende i vores udviklingsproces.

• “Gestaltterapi.”
• “Kropterapi.”
• “Drømmeanalyse.”
• “Kunstterapi

(Ring for yderligere beskrivelse af disse foredrag.)

***

Anne-Grete Hav Hermansen er cand.mag. og psykoterapeut. Hun har i mange år arbejdet som underviser, foredragsholder, kursusleder og psykoterapeut. Hun har rejst i store dele af verden og har deltaget på mange kurser og uddannelser indenfor personlig vækst og udvikling. Hendes viden og indsigter er baseret på en integration af Vestens psykologi og Østens filosofi.

Ring eller skriv og hør nærmere om kommende kurser, eller kurser du ønsker, jeg afholder, i dit regi:

Tlf. 39 63 68 54 (fastnet) eller ag@hav-hermansen.dk