ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Grækenland

Bliv beriget med kursus og ferie i dejlige Grækenland


 
 
For 20 år siden startede Anne-Grete Hav Hermansen sit meget eftertragtede kursus på Lesbos.
 

Ro og næring til krop og sjæl

Næste kursusdato er d. 4.-11. september 2022

Men måske bliver det sidste gang – så udskyd det ikke, hvis du overvejer at tage med.

Corona-update: Hvis vi må aflyse kurset pga. corona eller andet, får du naturligvis dine indbetalte penge retur. 


Generelt om kurset

På kurset vil du få ro og næring til både krop og sjæl. Du vil bruge din krop uden at overanstrenge den, du vil få dejlige sansemættende oplevelser, og du vil få mulighed for at vende blikket indad, udforske dit ubevidste og finde ind til din egen indre ro, visdom og glæde.

Til hverdag går livet ofte lidt for hurtigt. I denne uge vil du få inspiration til at være mere nærværende – også efter du er kommet hjem – så du bedre kan mærke dig selv og dine dybere ønsker og behov og tage bedre vare på dig selv.

Kurset indeholder bl.a. meditation, mindfulness/opmærksomhed i nuet, vandreture i stilhed i smuk natur, naturterapi, arbejde med drømme, skyggesider, Option-processen, udforsknings-dialoger/life-coaching, visualisering, grounding, opbyggende ritualer i hverdagen og bad i varmt mineralsk kildevand. – Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Desuden beskæftiger vi os med at slippe kontrol, have tillid, turde stå ved sig selv, lukke op for kærligheden til sig selv og til andre, lytte til hjertet og give sjælen næring.

Det er også muligt at deltage i de livgivende Qigong øvelser stående ved havet, mens solen står op. Øvelserne øger kroppens flow og stimulerer din grounding, centrering og balance – det giver ny energi og velvære. Kræver ingen forudsætninger, alle, der har lyst, kan være med.


Om kursusstedet

Øen Lesbos er den tredie største ø i det græske ø-hav. Den ligger i den nord-østlige del af Grækenland. Her er bjerge, lavland, klipper og strande, et væld af oliventræer, maleriske byer med små gyder, venlige grækere, duften af pinjetræer, lyden af cikader, det azurblå hav – liv og fredfyldthed.

Vi bor i Petra, som er en mindre by på den nordlige vestkyst af øen. Byen ligger ned til stranden i en bugt omkranset af bjerge – uantastet af krise og flygtninge fortsætter livet sin rolige gang her.

Naturen danner rammen om kurset, både på vandreturene og når vi samles ved vandet eller i en dejlig have.

Lesbos er en stor ø, så du møder ikke eventuelle flygtninge, med mindre du opsøger dem, og det er vigtigt, at vi ikke svigter grækerne ved at undlade at tage derned. De har brug for os både moralsk og økonomisk. Så kom og nyd dette dejlige sted. Hele Øen er nu en del af UNESCOs verdensarv pga. sin unikke og smukke natur.


 

Kursuslederne er:

ag Anne-Grete Hav Hermansen er uddannet psykoterapeut med bl.a. gestalt- og kropsterapi, jungiansk drømmeanalyse, kunstterapi og Option-dialoger fra USA.

Anne-Grete har været kursusleder siden 1980. Hun er stifter af Alfa-Omega Instituttet, en skole i livskunst for krop, sind og ånd i København. Hun arbejder til daglig med individuel- og parterapi, foredrag og kurser. Desuden har hun været leder af en 2½ årig uddannelse til lifecoach fra 1998-2017.

lise Lise Ryt-Hansen er uddannet Qigong-instruktør, psykomotorisk terapeut, idrætslærer og lifecoach fra Alfa-Omega Instituttet. Hun underviser og behandler til daglig i Birkerød.
Vi samarbejder desuden med Hanne Beyer Iversen, der har boet i Petra siden 1995. Hun taler græsk og er godt lokalt kendt. Gennem hende har vi fundet steder, som de fleste turister ikke opdager og besøger.

Plan for ugens forløb:

Søndag er der afrejse fra Kastrup om morgenen og ankomst til Petra midt på dagen. Efter indkvartering og noget frokost er der tid til at finde sig til rette og slappe af.
Kl. 16 mødes vi i en dejlig have, hvor vi nyder en forfriskning, mens Anne-Grete introducerer til ugens forløb, Option-processen, drømmeforståelse, skyggesider og mindfulness. Desuden giver Lise en kort introduktion til de livgivende kinesiske Qigong øvelser.
Derefter tager vi på en lille rundtur i Petras smalle charmerende gader og en meditation i den gamle kirke. Vi slutter af ved Kvindekooperativet, hvor der er fælles middag med solnedgang over havet, for de der har lyst.


Mandag
 kan I sove længe, tage på stranden eller lave andet, I har lyst til, om formiddagen.
Kl. 13 laver Lise en ½ times introduktion til Qigong øvelserne ved havet.
Derefter samles vi i gruppen. Her vil vi – efter en guidet meditation – se på nattens drømme (eller andre drømme I har med) og arbejde med jeres “skyggesider”. Vi arbejder også med jordforbindelse, naturterapi, opmærksomhed i nu’et og med ritualer der nærer krop og sjæl.
Kl. 17 tager vi ud til en varm kilde. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og at tage en afkølende dukkert i havet udenfor. Det sætter gang i blodcirkulationen og er både afslappende og oplivende. Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

 

Tirsdag – lørdag morgen er der mulighed for at lave Qigong ved havet i 45 min. eller mere efter aftale

 

Tirsdag
Kl. 10-13 arbejder vi igen med naturterapi og drømme samt med udforsknings-dialoger (Option-dialoger) for at opdage og slippe gamle ubevidste holdninger og overbevisninger, som påvirker jeres liv og ikke tjener jer længere. Gruppemøderne indledes altid med en guidet meditation.
Kl. 16 mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være mindfulness øvelser, meditation i vandkanten, øvelser der aktiverer nattens drømme samt fodmassage på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en lille hyggelig strandtaverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.


Onsdag er helt til jeres egen disposition. (Et besøg i Mariakirken, det lokale museum, en tur til den maleriske by Molivos eller stranden er fx muligheder.)

 

Torsdag
Kl.10-13 fortsætter vi arbejdet med naturterapi, drømme og dialoger.
Kl. 16 mødes vi i Petras havn, hvorfra sejler vi ud til en lille ø – Kaninøen. På toppen af øen er en flot udsigt og en lille kirke, som vi besøger. I en pinjeskov med magisk stemning laver vi skovbadning, og Lise laver en guidet meditation og afspænding, inden bådens kaptajn forkæler os med græsk picknik på stranden, hvor vi også kan bade. Vi sejler tilbage, mens lysene tændes i Petra og omegn.

 

Fredag
Kl. 10-13 arbejder vi igen med drømme og udforsknings-dialoger, samt jeres skjulte ressourcer og med en chakra-balancering.
Efter en mulig dukkert er der fælles frokost på en strandtaverna, for de der har lyst.
Om eftermiddagen kan I blive ved stranden eller lave andet, I har lyst til. Sidst på eftermiddagen er der også mulighed for lidt udvidet Qigong undervisning med bl.a. åndedrætsøvelser og “giv-slip-øvelser”.

 

Lørdag
Kl. 10-13 samler vi op på ugens forløb, og hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Kl. 16 bliver vi kørt op til en lille bjerglandsby, hvorfra vandrer vi ind i bjergene bag ved Petra til Møllernes dal, hvor vi mediterer til naturens lyde. Vi slutter af med middag i en restaurant med udsigt over havet og solnedgangen samt lækker hjemmelavet is på torvet i Petra, for de der har lyst.

 

Søndag
Morgen tager vi af sted fra dejlige Petra igen, kører sydpå på tværs af øen til Mytilini, hvorfra flyet går hjemad. Ankomst i København først på eftermiddagen.

 

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene foregår for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Læs om drømmeanalyse, option, naturterapi m.m. her
 
 

 
 

Start dagen med Qigong og andre energigivende øvelser på stranden.
På kurset vil der som nævnt være mulighed for at deltage i Qigong om morgenen. Qigong er for kineserne, hvad yoga er for inderne. Qi gong betyder ”at arbejde med livsenergien”. Qigong er en langsom, meditativ bevægelsesform, der øger din kropsbevidsthed, styrker immunsystemet, integrerer og afbalancerer krop & sind. – Prøv Qigong – mærk og udnyt kraften & energien på Lesbos. Qigong kræver ingen forudsætninger eller specifik kondition. Har du behov for at sidde undervejs, finder vi ud af det.


Læs mere om Qigong her

                             
 
 
Fly, ophold, pris m.m.

Vi rejser nu med Apollo med fly direkte til Lesbos. Vi bor fortrinsvis på en lille pension med lejligheder med bad, toilet og køkkenkrog samt med balkon eller terrasse. Så du kan enten selv lave kaffe/te og mad eller spise på en af de nærliggende caféer eller restauranter.

Prisen for fly (inkl. bagage på 25 kg), transfer og hotel/lejlighed og kursus (inkl. kursusmateriale og en CD (eller download) med meditationer og øvelser) er fra 7.864 kr.

Der er mulighed for eneværelse med et tillæg på 1.306 kr. og balkon med havudsigt for 194 kr. samt en ekstra uges ferie, hvis der er plads. Tidligere deltagere anbefaler at have en ekstra uge, hvis det er muligt. (Tidlig tilmelding anbefales.)

Hertil kommer lidt udgifter til lokal transport samt mad og drikke (til rimelige priser).

Tilmelding

1. 1.Du ringer til Anne-Grete tlf. 39 63 68 54 (mobil 40 10 37 54) og hører, om der er plads på kurset og snakker om, hvor og hvordan du gerne vil bo.
2. Du betaler et depositum/administrationsgebyr på 950 kr. til Anne-Grete Hav Hermansen, Alfa-Omega Instituttet på konto 1471-12 42 91 42. (Det tilbagebetales kun med afbestillingsforsikring.) Når pengene er modtaget, er din plads endeligt reserveret. Sørg for at have en rejse- og afbestillingsforsikring, der dækker hele rejsen.
3. Anne-Grete booker fly og hotel/lejlighed hos Apollo ud fra dine ønsker og muligheder. (jo tidligere tilmelding, jo flere valgmuligheder.)
4. Du betaler depositum til Apollo på 1.400 kr.
5. Senest 2 måneder før afrejsen betales restbeløbet for kurset og rejsen.
Ca. en måned før rejsen får du en mail fra Anne-Grete med en masse praktiske oplysninger samt forskellige artikler.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive til ag@hav-hermansen.dk

lesbos_port

Se flere fotos fra turene

Se artikler om rejsen:

–   En sansemættet indre og ydre rejse

–   Stilhedens velsignelse

–   Ro og næring til krop og sjæl

Se udtalelser fra tidligere deltagere