ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Qigong og natur-terapi – juni 2021

10.-17. juni 2021

Generel information samt tilmelding: se Grækenland

Plan for ugens forløb:

Torsdag er der afrejse fra Kastrup kl. 8 og ankomst til Petra ca. 14.30. Efter indkvartering er der tid til frokost og afslapning.
Kl. 16.30 mødes vi i en dejlig have, hvor vi nyder en forfriskning, mens Anne-Grete og Lise introducerer til Qigong, meditation, mindfulness og naturterapi.
Derefter tager vi på en lille rundtur i Petra med meditation i den gamle kirke. Vi slutter af med fælles middag i kvindekooperativet med solnedgang over havet, for de der har lyst.

Fast daglig morgen aktivitet kl. 8.45-10.15: Qigong ved havet med Lise.

Fredag Qigong ved havet med Lise. Derefter afslapning ved stranden o.l.
Kl. 13.30-16 Gruppemøde med meditation, mindfulness/opmærksomhed i nu’et og naturterapi. Vi arbejder også med jordforbindelse og med ritualer og øvelser, der renser sindet og nærer krop og sjæl.
Kl. 16.40 tager de, der har lyst, med ud til en varm kilde. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og tage en afkølende dukkert i havet udenfor – (meget afstressende). Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

Lørdag 1½ times morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
arbejder vi igen med meditation, mindfuldness og naturterapi.
Kl. 15.30 mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være guidet meditation samt fodmassage på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en strand-taverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.

Søndag er helt til jeres egen disposition. (Gudstjenesten i Mariakirken kan anbefales. Det lokale museum, en tur til Molivos eller stranden er også muligheder.)

Mandag morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
fortsætter vi med at fordybe os i naturens healende kraft og kontakt med den universelle spirituelle energi.
Kl. 16.30 tager vi til Molivos med bus (eller du kan vælge at vandre dertil).
kl. 17-18.30 træner vi Qigong og laver afspænding i en dejlig pinjeskov uden for byen. Derefter er der fælles middag under et stort gammelt platantræ på et af byens små torve.

Tirsdag morgen-Qigong
kl. 10.30-12.30
samles vi igen med fokus på natures healende kraft.
Kl. 17-19 Qigong repetition til fortsat træning, spørgsmål m.m. – Og middag ved havet.

Onsdag morgen-Qigong
kl. 15-17
samler vi op og ser hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Kl. 17.30 vandrer vi i bjergene bag ved Petra. Vi laver nogle Qigong øvelser og mediterer undervejs og slutter af med den lækreste middag i en lille restaurant i bjerglandsbyen Petri med en fantastisk udsigt over Petra, hele bugten, havet og solnedgangen.

Torsdag
kl. 9.30
tager vi af sted fra dejlige Petra igen.

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene er for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Få mere ud af naturen og øens fantastiske energi med Qigong

Øg din kropsbevidsthed, bliv groundet og skab indre ro

Træn krop og sind med enkle meditative bevægelser

I afspænding øver vi at give slip i kroppen, i meditation øver vi at gi slip i tankerne – i Qigong træner vi begge dele, samtidig med vi opbygger energi.

Vi laver Qigong 90 minutter om morgenen, stående ved havet. Vi arbejder med løsne-øvelser, grounding, standing, medianbanestræk, energiøvelser & små Qigong serier. Vi afslutter morgenen med Daoyin (kinesisk selvmassage).

Desuden er der tid til Qigong to eftermiddage. På vandreturene indgår der også nogle enkle øvelser/meditationer.

Sidst på ugen får du lavet dit eget lille Qigong-program.

Qigong kan dyrkes af alle

Kurset kræver ingen forudsætninger eller speciel fysisk kondition, kun lyst og nysgerrighed. Man starter der, hvor man er og arbejder ud fra det.

Qigong er helbredsfremmende øvelser fra den traditionelle kinesiske medicin.

Læs mere om Qigong

   

Naturterapi er en invitation til at fordybe sig sanseligt og nærværende i naturen og til at opleve sin egen indre natur.

Gennem naturen kan vi opleve os selv både som biologiske, psykologiske og åndelige væsener.

I naturen kan vi få kontakt med mere oprindelige sider af os selv.

Vild natur er dybt fascinerende i sin mangfoldighed og kreativitet, men selv en klippet og formet buksbom busk indeholder noget oprindelig natur inde bag formerne og som potentiale til nyskabelse i de nye skud. – Det samme gælder os.

Vi er en del af naturen, og naturen er en del af os.

Når vi er i naturen, bliver vi – bevidst eller ubevidst – mindet om noget dybt oprindeligt i os selv. En væren og væren sig selv uden anstrengelse. Vildskab og fredfyldthed. Skønhed og originalitet i detaljerne og i helheden.

Dét virker i sig selv healende, hvis vi har det svært, er ude af balance fysisk eller psykisk eller bare ønsker lidt fred i et travlt liv og en hektisk verden.

Også videnskabeligt er det bevidst, at naturen har sundhedsfremmende virkninger. Derfor vokser antallet af terapihaver bl.a. i forbindelse med hospitaler.

Naturen kan berige med livsglæde, heling, fornyelse og selvudvikling.

I naturterapi på Lesbos indgår foruden væren i og inspiration fra naturen nogle natur-meditationer, mindfulness, iagttagelse, fordybelse, nedskrivning eller tegning og deling af oplevelser og indsigter 2 og 2 eller i gruppen. Hvis der er interesse for det, kan vi også inddrage feedback fra det ubevidste gennem nattens drømme.

Qigong og naturterapi supplerer hinanden på bedste vis.

Fly, ophold, pris m.m.

Der er fly direkte til Lesbos. Fly, logi og transfer arrangeres af Spies. Vi bor fortrinsvis på en lille pension med lejligheder med bad, toilet og køkkenkrog samt med balkon eller terrasse. Så du kan enten selv lave kaffe/te og mad eller spise på en af de nærliggende caféer eller restauranter.

Prisen for fly, hotel, transfer og kursus er fra 8.260 kr. til 8.910 kr.

Tillæg for eneværelse er fra 600-770 kr. – afhængig af, hvilken slags værelse/lejlighed det er.

Der er mulighed for eneværelse og for en ekstra uges ferie mod et mindre tillæg, hvis der er plads. Tidligere deltagere anbefaler at tage en ekstra uge, hvis det er muligt. (Tidlig tilmelding anbefales.)

Andre udgifter

Kursusmateriale og en CD (eller download) med meditationer og øvelser er inkluderet i prisen, men ikke lokal transport og måltider.

Generel information samt tilmelding: se Grækenland