ag@hav-hermansen.dk   |   +45 39 63 68 54 / +45 40 10 37 54
Alfa-Omega Instituttet v/ Anne-Grete Hav Hermansen

Ro og næring til krop og sjæl – september 2021

2.-9. (13.) september 2021

Generel information samt tilmelding: se Grækenland

Plan for ugens forløb:

Torsdag er der afrejse fra Kastrup kl. 11.30 og ankomst til Petra om aftenen med indkvartering og en god nats søvn.

Fredag kan I sove længe og slappe af, inden vi mødes i gruppen i den dejlige have ved Miramare, hvor vi nyder en forfriskning, mens Anne-Grete introducerer til ugens forløb, Option-filosofien, drømmeforståelse og skyggesider. Desuden fortæller Lise om de  livgivende kinesiske Qigong øvelser og laver efterfølgende en ½ times introduktion til Qigong øvelserne ved havet.
Her kan I bagefter tage en dukkert, spise frokost og nyde stranden, hvis I har lyst.
Sidst på eftermiddagen tager vi på en spændene rundtur i Petras små snoede gader, en meditation i den gamle kirke, et kort oplæg om stedets historie og praktiske tips vedr. byen, indkøb m.m. Vi slutter af ved Kvindekooperativet, hvor der er fælles middag med solnedgang over havet.

Lørdag – torsdag morgen er der mulighed for at lave Qigong ved havet i 45 min. eller mere efter aftale.

Lørdag
Kl. 10-13
samles vi i gruppen. Her vil vi se på nattens drømme (eller andre drømme I har med) og arbejde med jeres “skyggesider”. Vi arbejder også med jordforbindelse, mindfulness/opmærksomhed i nu’et og med ritualer der nærer krop og sjæl. – Vores gruppemøder indledes altid med en guidet meditation.
Kl. 17 tager vi ud til den varme kilde ved Eftalou. Her veksler vi mellem at sidde i det varme mineralske kildevand i en lille hvælvet dome og at tage en afkølende dukkert i havet udenfor. Det sætter gang i blodcirkulationen og er både afslappende og oplivende. (Det er også muligt at sidde i et stort privat badekar, hvor du selv kan regulere temperaturen.) Bagefter er der fælles middag på en nærliggende restaurant ved havet.

Søndag
Kl. 10-13
arbejder vi igen med drømme samt med udforsknings-dialoger (Option-dialoger) for at opdage og slippe gamle ubevidste holdninger og overbevisninger, som påvirker jeres liv og ikke tjener jer længere.
Kl. 16
mødes vi til en usædvanlig smuk vandretur langs havet. Undervejs vil der være mindfulness øvelser, meditation i vandkanten, øvelser der aktiverer nattens drømme samt fodmassage på stranden. Vi slutter af med en fælles middag på en lille hyggelig strandtaverna i en uforstyrret bugt, hvor vi også kan bade.


Mandag er helt til jeres egen disposition. (Det lokale museum, en tur til Molivos eller stranden er fx muligheder.)

 

Tirsdag

Kl.10-13 fortsætter vi arbejdet med drømme og dialoger.
Kl. 16 mødes vi i havnen i udkanten af Petra. Herfra sejler vi ud til en lille ø – Kaninøen. På toppen af øen er en flot udsigt og en lille kirke, som vi besøger. I en pinjeskov med magisk stemning laver vi skovbadning og Lise laver en guidet meditation og afspænding, inden bådens kaptajn forkæler os med græsk picknik på stranden, hvor vi også kan bade. Vi sejler tilbage, mens lysene tændes i Petra og omegn.

 

Onsdag

Kl. 10-13 arbejder vi igen med drømme og udforsknings-dialoger, samt jeres skjulte ressourcer og med en chakra-balancering.
Efter en mulig dukkert er der fælles frokost på en strandtaverna, for de der har lyst.
Om eftermiddagen kan I blive ved stranden eller lave andet, I har lyst til. Sidst på eftermiddagen er der også mulighed for lidt udvidet Qigong undervisning med bl.a. åndedrætsøvelser og “giv-slip-øvelser”.

 

Torsdag
Kl. 10-13 samler vi op på ugens forløb, og hvordan vi kan bruge det indhøstede derhjemme.
Kl. 16.30 mødes vi ved Miramare og bliver kørt op til bjerglandsbyen Petri. Herfra vandrer vi ind i bjergene bag ved Petra til Møllernes dal, hvor vi mediterer til naturens lyde. Vi slutter af med den lækreste middag i en lille restaurant med en fantastisk udsigt over Petra, hele bugten, havet og solnedgangen.

De følgende dage har du fri til at gøre, hvad der passer dig. (Gudstjenesten i Mariakirken søndag morgen er en speciel oplevelse, hvis du har lyst til det.) (Du kan også rejse hjem fredag eller lørdag, men da er der lang ventetid i Athen.)

 

Mandag morgen tager vi af sted fra dejlige Petra igen, kører sydpå på tværs af øen til Mytilini, hvorfra flyet går hjemad. Ankomst i København kl. 15.30. (Du kan også vælge at blive længere. Snak i så fald med Anne-Grete om dette.)

Ret til ændringer forbeholdes.

Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.

Vandreturene foregår for det meste i stilhed. På turene er det muligt at finde krydderurter og lægeurter, som vi gerne fortæller om. Der vil også være nogle gå-meditationer undervejs. Alle kan være med uanset kondition.

Læs om drømmeanalyse, option, naturterapi m.m. her
 
 

Afspænding og mindfulness i bevægelse

Der er mulighed for at træne Qigong 45 minutter om morgenen, stående ved havet.
Her arbejder vi med løsne-øvelser, grounding, standing (stående meditation), energiøvelser og små Qigong-serier. Vi afslutter morgenen med Daoyin (kinesisk selvmassage). – Bagefter er der mulighed for en svømmetur, for de der har lyst.

Qigong øvelser vil også indgå i flere af eftermiddags-udflugterne. Vi vil bruge naturen og energien i bjergene – og på en lille ø ud for Petra.

Qigong kan dyrkes af alle

Kurset kræver ingen forudsætninger eller speciel fysisk kondition, kun lyst og nysgerrighed. Man starter der, hvor man er og arbejder ud fra det.

Qigong er helbredsfremmende øvelser fra den traditionelle kinesiske medicin.


Læs mere om Qigong her

                             

Generel information samt tilmelding: Se forsiden her